Sydney’in güneybatısındaki bir evde çıkan yangında 10 yaşında bir çocukla birlikte üç kişi hayatını kaybetti, iki itfaiyeci hastaneye kaldırıldı.
Hinchinbrook’taki Rottnest Avenue’de sabah 5.40 sularında çıkan yangın, on itfaiye aracının müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının gerçekleştiği evde yaşayan altı kişilik Vietnamlı ailenin üç ferdi yaşamını yitirdi.
Komşu William Esera, “Yüksek bir patlama sesi duydum. Başta yolda geçen bir arabadan geldiğini sandım ancak evin arka tarafından çıkan dumanları görünce yangın çıktığını anladım.” sözleriyle dehşet verici olayın yaşandığı anı anlattı.
Henüz kimliği belirlenemeyen ancak 40 ve 60’lı yaşlarda oldukları tahmin edilen iki kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Yangında ağır yaralanan 10 yaşındaki çocuk ise Westmead’deki çocuk hastanesine kaldırıldıktan kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi.
Fire and Rescue NSW’ten Luke Unsworth, olay yerinde iki itfaiyecinin yaralandığını açıkladı. Açıklamalarında Unsworth, “Mürettebatımızdan bir itfaiyeci elektrik çarpması sonucu yaralanırken bir diğeri ise düşerek sırtından yaralandı.” ifadelerine yer verdi.
Her iki itfaiyecinin de kritik durumda hastaneye kaldırıldığı biliniyor.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.