Suriye’de Işi̇d Tarafından Öldürüldüğüne Inanılan Yusuf’un Ailesinden Hükümete Çağrı

xPyrion

Üye
2 Ağu 2022
101
0
16
2_700x450-6.jpg

Suriye’de öldürüldüğüne inanılan 17 yaşındaki gencin ailesi yaşadıkları hüznü dile getirirken gözyaşları sel oldu. Acılı aile, hükümete destek çağrısında bulundu.

11 yaşındayken annesinden ayrılarak Suriye’ye götürülen Sydneyli Yusuf Zahab’ın 14 yaşında bilinmeyen bir nedenden ötürü hapishaneye atıldığı biliniyor. Avustralya vatandaşı gencin Ocak ayında IŞİD militanlarının hapishaneye gerçekleştirdiği saldırı sonucu öldürüldüğüne inanılıyor.

Zahab’ın ailesi, Suriye’nin kuzeydoğusundaki kamplarda yaşayan 40’tan fazla Avustralyalı çocuk olduğunu iddia ederek Albanese hükümetine yardım çağrısında bulundu.

Londra merkezli yardım vakfı Save The Children da 2019’dan bu yana Suriye’nin kuzeydoğusundaki kamplardan Avustralyalı çocukların ve annelerinin ülkelerine geri gönderilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Ailenin yardım talebi üzerine bölgedeki Kürt yetkililer de Avustralya hükümetinden konuyla ilgili sorumluluk üstlenmesini talep ediyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar